Annons

Annons


Vad är resväskan värd?

Vår expert Peter Heinonen värderar en koffert i Antikfrågan.

koffert-amerika

Resan gick till USA

För några år sedan hittade jag den här kofferten hos en bonde som hade loppis i sin lada i Ljungskile. Jag fick köpa den för 50 kronor. Nu undrar jag om den i dag är värd något mer, förutom att den är otroligt fin.

Marina

Resekoffertar med rätt patina har under en period varit ganska populära i inredningssammanhang, men den trenden verkar ha avklingat något. Fortfarande säljs lyxkoffertar till ganska höga priser, och vi talar då om produkter från Louis Vuitton etc. Denna typ av koffert var ganska vanlig i början av 1900-talet. Av etiketten framgår att detta specifika exemplar har använts vid en resa mellan det stora landet i väster och Christiania, det vill säga Oslo i Norge. Någonstans på vägen, eller under en helt annan resa, har kofferten tydligen tappat en del av inredningen.

En femtiolapp måste sägas vara ett för köparen fördelaktigt pris. Ett snarlikt exemplar, dock med intakt inredning, har klubbats på en auktion i Stockholm för 2 400 kronor. Med avdrag för den saknade inredningen och ett något vikande intresse stannar värderingen på omkring 1 500 kronor.

Petri Heinonen

Annons

LÄS ÄVEN På resa med Karen Blixen

 

Andra gillar också:

Kommentera

style="display:none">

Annons


Laddar