Annons

Annons


Vad har detta föremål använts till?

Antik & Auktions expert Peder Lamm värderar ett spännande föremål i koppar.

Min far intresserade sig mycket för gamla saker och han köpte och sålde en del. Detta kopparföremål måste ha blivit inköpt någon gång på 60-talet och blev kvar i familjen. Pappa trodde att det hade använts i köket på något fartyg. Tyvärr var jag för ung då för att ta reda på mera. Tror att det blev köpt i Stockholm på något antikvariat som han besökte. Om någon av era experter kunde berätta mera om var, när och hur det användes så skulle jag bli väldigt glad. Det har varit ett huvudbry under flera år och skulle kännas roligt att få föra vidare upplysningarna till mina barn.

ES

Annons

Het koppar för småvarmt

Hoppla, en sådan har jag aldrig sett förut! Ett kopparföremål av mycket hög kvalitet tillverkat under 1800-talets andra hälft, helt säkert i Sverige. Min gissning är att det är någon form av fyrdelad serveringskantin, men om den kommer från herrgårdsmiljö, ett fartyg eller från ett gammalt stadshotell låter jag vara osagt.

Däremot vet jag säkert att det inte är inköpt på ett antikvariat, utan med största sannolikhet i en antikvitetsaffär. Två helt olika saker!

Värde? Någonstans mellan 1 500 och 2 000 kronor.

Peder Lamm

Kommentera

Annons


Laddar