Annons

Annons


Vi ses på Livrustkammaren den 16 november! – SLUTSÅLD!

exklusivt

Stiftelsen Bengt Jansons Minnesfond och Antik & Auktion bjuder in till ett fullspäckat seminarium i samband med utdelningen av fondens pris år 2014. Platsen är Livrustkammaren på Stockholms slott söndagen den 16 november klockan 13–16.

Annons

Seminariet leds av antikprofilen Jesper Aspegren och föreläsare är Inger Johanson-Thor, Mats Bohman, Lars Sjöberg och Knut Knutson.

Temat i år är trädgård eftersom årets pristagare är trädgårdsarkeologen Anna Andréasson, som genom sina studier och sitt engagemang lyft fram de bortglömda anlagda trädgårdarnas och parkernas betydelse. Anna kan tyvärr inte närvara vid prisutdelningen men vi hyllar henne genom att låta ämnet trädgård löpa som en röd tråd genom föreläsningsdagen. Läs mer om Anna Andréasson på sidan 98!

 

Program

Konferencier: Jesper Aspegren

Nedslag i svenska
trädgårdsbokens historia  

Inger Johanson-Thor,
antikvariatbokhandlare

Landeriet Katrinetorp – ett sommarnöje i Malmö

Mats Bohman, intendent,
Katrinetorp, Malmö

Kyrkogård – eller kryddträdgård? 

Lars Sjöberg, författare och tidigare
intendent på Nationalmuseum

Trädgårdskonst från Näfvekvarn 

Knut Knutson,
Uppsala Auktionskammare

Vi bjuder på ett glas vin med tilltugg.

TID & PLATS
Livrustkammaren i Stockholm den
16 november kl 13–16

 

Seminariet kostar 250 kr per person. Betalning görs på plusgiro 705248-3 senast den 11 november. Uppge namn,  telefon och/eller e-post, samt ”Bengt Janson”.  Anmälan är bindande och tidig anmälan rekommenderas eftersom antalet platser är begränsat. Det går också att komma oanmäld och betala vid ingången, men risken finns då att det är fullsatt.

Vid frågor, kontakta [email protected]

 

Antikvitetshandlaren Bengt Janson var en ledande expert inom folkkonst och gjorde en banbrytande insats som folkbildare, inte minst av ungdomar, för att stimulera intresset för bevarandet av orörda föremål. Minnesfondens verksamhet består bland annat i att dela ut pris till personer som för Bengt Jansons gärning vidare. Alla intäkter går oavkortat till Minnesfonden. www.bengtjansonsminnesfond.org

 

Kommentera

Annons


Laddar